Ergometer test - prova din hälsa

Ett submaximalt test är en av de mest använda metoderna för att bestämma benmusklernas uthållighet, hjärta och lunghälsa. Testet är designat för fysiskt anpassade idrottare och soldater och bör inte göras av någon utan medicinsk utvärdering.

Testet involverar cykling med konstant hastighet på en stationär cykel. Under testet övervakas hjärtfrekvensen med hjälp av en ergometer och värdena bör förbli inom en målszon, bestämd av ålder och kön.

VILKA CYKLAR BÖR MAN ANVÄNDA VID ETT TEST?

De cyklar vi rekommenderar vid ett Submaximalt test, där man mäter kroppen är modellerna LC7TT, LC6, 939 och 928.

939 är vår mest avancerade medicinska cykelergometer, Den är speciellt utformad för att underlätta fysiologiska tester där hög noggrannhet och repeterbarhet är nödvändigt och är en av världens mest exakta cykelergometer.

928 är den perfekta cykelergometern för arbetsprov, träning och rehabilitering. Modellen är en varvtalsoberoende ergometer (med konstant effekt oavsett tramphastighet) med lågt insteg och upprätt cykelposition.

Både LC7TT och LC6 är perfekta mätcyklar, trots att dom främst är utformade för träning och tävling inom e-cykling.

VAD KRÄVS AV EN CYKEL VID TESTER?

Hållningen är viktig för noggrann testning av uthållighet samt hjärta och lunghälsa. Sitsens höjd bör justeras för varje individ som utför testet. Rätt sitthöjd bestäms av var fötterna lätt kan nå pedalerna på cykeln. Personen som det Submaximala testet ska kunna hålla sina händer på cykelstyret medan han sitter i ett huvudsakligen upprätt läge. En mindre cykel kan behövas för personer vars armar inte lätt når styret.