Träningscykel fystest

Bra fysik är viktig för prestation inom idrott men även för att klara av sysslor i vardagen. En bra kondition stärker hälsan och minskar risken för högt blodtryck, diabetes och hjärt-kärlsjukdomar. Forskning visar att även din hjärnas kapacitet förbättras av en ökad syreupptagningsförmåga så vi kan säga att konditionsträning är en smart investering. Vilken konditionsnivå ligger du på idag? Har du en hög- eller låg konditionsnivå? Du får svar genom att göra ett fystest.

VILKA CYKLAR REKOMMENDERAS VID ETT FYSTEST?

Vi på Monark rekommenderar modellerna LC7TT och LC6, och vi grundar det på dessa punkter:

LC7TT är den första testcykeln som gör det möjligt med objektiva time-trial-tester där testpersonen justerar effekten ut eller bromskraften. Cykeln är den första testcykeln som möjliggör objektiva time-trial tester där testpersonen själv justerar uteffekten eller bromskraften genom växelreglagen på styret och där cykelhastigheten beräknas utifrån den uppmätta effekten.

LC6 är utrustad med Novo-systemet vilket möjliggör snabb och exakt justering av motståndet. Motståndet kan antingen vara RPM-beroende eller RPM-oberoende. LC6 Novo kan användas som fristående ergometer eller styras av externa enheter som syreupptagningssystem, EKG-system eller datorer.

VAD KRÄVS AV EN TRÄNINGSCYKEL

För att en motionscykel ska utses till bäst i test, måste den vara välkonstruerad och hållbar,

ha bra och lättanvänd träningsdator och passa både långa och korta motionärer. Den får också gärna vara lätt att flytta på.

När du ska välja träningscykel bör du först och främst fundera på hur mycket du kommer att använda cykeln och till vad.

Ska du ha den till uppvärmning eller nedvarvning, innan eller efter ett pass, behöver du kanske inte ha lika höga krav på komfort och teknik som om motionscykeln utgör själva huvudträningen.

Man har tittat närmare på pris, design, funktioner (som antal program och uppkoppling via Bluetooth),

användarvänlighet (typ av motstånd, svänghjul, sadelns/styrets justerbarhet och max användarvikt) samt

hur smidig maskinen är att förvara (storlek, vikt och om det finns transporthjul).

Vi har de bästa träningscyklarna för fystest

Om du behöver en cykel som ger dig ett pålitligt resultat vid fystest så har Monark den rätta cykeln för dig. Vi specialiserar oss tränings, motions och tävlingscyklar.