DJURGÅRDEN HOCKEY OCH MONARK EXERCISE

När ett samarbete får vingar

I åratal har Monark Exercise haft ett samarbete med Djurgården Hockey med fokus på prestation och utveckling. I en nära, sammanflätad dialog, har vi levererat utrustning som gjort skillnad i deras skarpa idrottsmiljö och vardag.

Att vara elitidrottare handlar om passion, slit och goda vanor. Mycket följer ett givet, planerat schema och mönster, där mängder av träningstimmar krävs för att kunna leverera ett bra resultat på isen.
Basen för Djurgårdens dagliga verksamhet ligger i undanskymda katakomber i Globen-området i Stockholm. Just där, i direkt anslutning till Johanneshovs isstadion, finns bland annat en komplett gym-anläggning för fysträning och styrka, en viktig bas och plattform när det kommer till kvalificerad träning.
Varje dag, året runt, pågår febril aktivitet, för herr- och damlag, samt äldre juniorlag (J20, J18).

Jimmie Ölvestad tillhör en av de mest legendariska spelarna i klubben i modern tid, som dessutom gjort 27 landskamper i Tre Kronor samt varit firat NHL-proffs i Tampa Bay Lightnings. Sedan år 2017 är han anställd i den viktiga rollen som fystränare i klubben. Han berättar att kravbilden är hög om man är spelare i föreningen som vunnit totalt 16 SM-guld genom historien, vilket är mest av alla hockeyföreningar i Sverige. För att lyckas som spelare i dagens snabba hockey med mycket skridskoåkning krävs en teknisk spetskompetens och en exceptionellt bra fysisk styrka och kondition.
– När jag var spelare i Djurgården blev cyklarna från Monark Exercise ett bra sätt att säkerställa min fysiska status. När jag fortsatt som ledare ser jag nyttan i ett större perspektiv, där cyklarna blir ett verktyg för varje enskild individ i deras utveckling. De har ett stort och brett användningsområde för oss, med en hög nyttjandegrad, sommar som vinter, även för rehab när så behövs. Och med våra cykelprogram kan vi göra de nödvändiga testerna av spelarna, för att veta exakt var de ligger i sin fysiska status.

William Eklund är en av stjärnspelarna i Djurgårdens Hockey, tillika en av Sveriges mest lovande hockeyspelare.
– Under säsong vill jag hålla konditionen i gång, och benstyrkan. Det får jag hjälp med av våra Monark-cyklar. Ofta använder jag cykeln innan den ordinarie träningen, och efteråt blir det att jag spolar genom kroppen genom att cykla på lättare vikter. Jag skulle säga att cykeln är det enskilt viktigaste träningsredskapet som vi har, eftersom det finns så mycket man kan göra med den, som kondition, styrka, mjölksyra, allt möjligt.